Skip to main content

Profielvakken

Onze leerlingen krijgen vakken aangeboden die passen bij hun ontwikkeling. Rekenen, taal, lezen, sociale vaardigheden, seksuele voorlichting, Engels, ICT, wereldoriëntatie, burgerschap, sport en arbeidstraining maken deel uit van ons lesprogramma. Ook mogen onze jongeren profielvakken kiezen. Groen & Techniek, Woonhulp & Facilitair en Keuken & Bediening zijn de vakken waaruit de leerlingen kunnen kiezen.

Binnen de profielvakken richt het onderwijs zich vooral op vaardigheden waarbij leerlingen hun zelfstandigheid vergroten zoals werken aan hobby of dagbesteding. Werknemersvaardigheden spelen een grote rol; dit vergroot de kans op een toekomstige werkplek. De jongeren oefenen in kleine groepjes onder begeleiding op locaties buiten de school. Uiteindelijk is het doel dat de leerlingen in hun gekozen profielvak een branchecertificaat behalen.

Groen & Techniek

Onze jongeren leren werkzaamheden als schoffelen, onkruid wieden en kleine technische werkzaamheden. Ook worden ze getraind in bijvoorbeeld het vervoeren van materialen en het gebruik ervan.

Woonhulp & Facilitair

Schoonmaakwerkzaamheden, facilitaire onderhoudswerkzaamheden en ondersteunend werk. Dat staat centraal bij dit profielvak. Extra training krijgen de jongeren in onder meer het schoonmaken van sanitair of ondersteunende werkzaamheden uitvoeren voor een cliënt.

Keuken & Bediening

Binnen dit profielvak worden leerlingen voorbereid op horecawerkzaamheden. Ze leren meer over hygiëne en het bereiden van voedsel. Ook het schoonhouden van de werkplek in de keuken is een belangrijke vaardigheid.

Binnen alle profielvakken wordt aandacht besteed aan werken volgens een vaste procedure, rustig blijven bij veranderingen, je aan afspraken houden en netjes omgaan met collega’s en klanten.