Skip to main content

Praktijkvakken

Op Prisma VSO leren de jongeren in de praktijk. Zelfredzaamheid is voor onze leerlingen heel belangrijk, daar is dan ook veel aandacht voor. In hun jaren op onze school maken ze kennis met een aantal basisvakken die bijdragen aan een goede toekomst.

De volgende Praktijkvakken worden op Prisma aangeboden:

Zelfredzaamheid

Hoe ga je om met digitale media? Hoe reis je met het openbaar vervoer? Wat is stemmen eigenlijk? Het zijn dit soort zaken waar binnen dit vak aandacht aan wordt besteed. Maar ook vaardigheden als een praatje maken, vragen durven stellen en omgaan met geld en tijd komen aan de orde.

Culturele en Kunstzinnige Vorming

Binnen dit praktijkvak werken we nauw samen met Cultuurpalet. Onze leerlingen maken kennis met kunstzinnige en culturele aspecten binnen hun leefwereld. Ze leren bijvoorbeeld kijken en luisteren naar een film en podiumkunsten. Natuurlijk gaan ze ook zelf aan de slag met acteren en beweging.

Arbeidstraining

ZeDeMo is onze methode voor arbeidsvaardigheden. In deze lessen leren onze jongeren (motorische) basisvaardigheden zoals het werken met twee handen, duurtraining en werken volgens vaste afspraken. Deze vaardigheden komen hen goed van pas in toekomstige baan of dagbesteding.

Gym

We laten onze leerlingen kennismaken met sport en spel. Ze maken kennis met allerlei sporten, krijgen les in weerbaarheid en ontdekken diverse vormen van vrijetijdsbesteding. Zo hebben de jongeren bijvoorbeeld kennisgemaakt met boksen, turnen en trampoline springen. Het helpt hen te kiezen voor een leuke besteding van hun vrije tijd.