agenda

Er zijn geen naderende evenementen.
Ouderavond seksuele vorming

Op woensdagavond 18 november was op Prisma SO een informatieavond over seksuele vorming bij leerlingen in het speciaal onderwijs.

Het was een interessante avond waarin ouders en leerkrachten samen de achterliggende theorie van Mariette Haak te horen kregen en daarna gezamenlijk interactief aan de slag gingen.

Eén van de ouders verwoordde de avond alsvolgt:

“Wat een nuttige, leerzame en boeiende avond!
Alle lof ook voor de GGD medewerker die de presentatie verzorgde. Het gemak waarmee zij geen onderwerp schuwde met woorden die velen van ons graag omzeilen werkte enorm aanstekelijk. Ouders raakten hierdoor in de pauze met elkaar in gesprek over de meest uiteenlopende onderwerpen.

De interactieve opdracht waarbij de ouders elkaar moesten interviewen was verhelderend, ik persoonlijk heb een hoop woorden bijgeleerd 🙂 Het winnen van het boek ‘Seks en zo’ met deze opdracht was voor mij natuurlijk het kersje op de slagroomtaart!
Super om te zien ook, de goede vertegenwoordiging van juffen en de grote opkomst van ouders.
Volgens mij hebben we met z’n allen weer meer inzicht gekregen in de belevingswereld van onze kinderen op relationeel en seksueel gebied. Het geheel gecomplementeerd met koffie/thee en koekjes en met een vleugje humor, zorgde voor een avond goed besteed!”

Gisele (moeder van Robyn uit groep Wit)

Folder; relaties en seksualiteit met een beperking

 

Boterbloemweg 21B
2403 TR Alphen aan den Rijn
T 0172 - 474 026
prisma@scopescholen.nlSCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders