agenda

Er zijn geen naderende evenementen.
Koningsspelen 2019

De kinderen verheugden zich er al weken op!

Eindelijk was het vrijdag 12 april 2019:

Koningsspelen op Prisma.

Bijna iedereen kwam in het oranje en/of -rood-wit-blauw gekleed op school. Door de feestelijke kleding en velen met de Nederlandse vlag op de wangen geschminkt was iedereen meteen in de goede stemming.

Hoofddoel van de Koningsspelen is kinderen enthousiast maken om te bewegen, te sporten, en gezonde voeding te eten.

Dit jaar was het thema: ‘Water’. Antoinette de Jong, Sven Kramer en Kjeld Nuis vertelden in filmpjes, dat zij heel snel kunnen schaatsen, omdat zij hard trainen, goed en gezond eten, veel slapen EN water drinken (dus geen pakjes drinken, geen cola: veel suiker !).  

De groepen blauw, rood, oranje, geel en groen startten de dag met een gezond ontbijt in de eigen klas.

De groepen paars en wit gingen lunchen, met dezelfde gezonde producten als het ontbijt. Deze keuze werd gemaakt, omdat alle leerlingen van paars en wit de hele dag op school blijven en in de andere groepen gaan veel leerlingen (jonger dan 8 jaar) om 12.15 uur naar huis, dus was voor die groepen lunchen geen optie.

Het feestprogramma was in ieder groep anders, maar in iedere groep werden spelletjes gedaan, in de klas of in de gymzaal en/of geknutseld.

Als traktatie in de kleine pauze: oranje limonade (siroop zonder suiker uiteraard ☺) en oranje snacks, zoals snoeppaprika’s, tomaatjes, worteltjes, mandarijnen.

Ieder jaar is er een nieuw lied, dat gezongen wordt door het koor van Kinderen voor Kinderen, inclusief een dans. Dit jaar was dat de  ‘Pasapas’. Al weken werd er geoefend in iedere groep en tijdens de koningsspelen hebben we die dans met alle kinderen van Prisma-SO in de gymzaal gedaan. Als toegift zongen en dansten we de dans van vorig jaar: ‘de Hupsakee’.

Het  ‘Lang zal hij leven’ werd uit volle borst voor koning Willem-Alexander gezongen!

Iedere school heeft een cadeau gekregen: een sport- en spelpakket. Dit  bestaat uit een dik touw voor touwtrekken, een kegelspel, een slaghout met ballen, een hele grote opblaasbal, een grote oranje dobbelsteen, een oranje voetbal. Alle cadeaus werden met veel enthousiasme ontvangen. Uiteraard worden deze materialen gebruikt bij het buitenspelen of in de gymzaal. Touwtrekken is nu al heel populair tijdens het buitenspelen. Vooral als de juffen meedoen: dolle pret!!!!We kijken alweer uit naar de Koningsspelen van 2020; het was een TOP-feestdag!

Boterbloemweg 21B
2403 TR Alphen aan den Rijn
T 0172 - 474 026
prisma@scopescholen.nlSCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders