agenda
 • 18 dec 2019

  Kerstviering

 • 20 dec 2019

  Kerstvakantie om 12.15 uur

 • 03 jan 2020

  Einde kerstvakantie

 • 24 jan 2020

  Studiedag
groep oranje

Heeft u een vraag of opmerking, dan kunt u mailen:

oranje.oranje@gmail.com

Bericht uit groep oranje

Naast de lees- en rekenlessen wordt er in groep oranje rondom een thema gewerkt. Iedere drie weken een ander thema en in de afgelopen periode was dat het schoolproject: het theater. Gedurende deze hele projectperiode (de maand maart) is er hard gewerkt om op dinsdagmiddag 27 maart op te treden in het theater, met alle SO-leerlingen, juffen, ouders, oma’s en opa’s als publiek. De voorbereiding was intensief: het decor schilderen, het verhaal ‘Mag ik van jou een kusje?’ horen en naspelen, maskers maken om als een ‘dier’ op te treden.

Klik hier voor het hele verhaal “op weg naar het theater

 

Naast de lees- en rekenlessen wordt er in groep oranje rondom een thema gewerkt. Iedere drie weken een ander thema en in de afgelopen periode was dat: beroepen.

Het thema start altijd met het maken van een woordveld: wat weten de kinderen al over dit onderwerp, waar willen zij meer van weten, wat komt aan de orde.

groep oranje beroepen

De kinderen hebben van hun toekomstige beroep een mooi plakwerk gemaakt en verteld wat hun wens is om later te gaan doen.

knutsel beroepen

Wij hebben als onderdeel daarvan gekozen voor het restaurant (toekomstig werk in de horeca?). En daarnaast ook: hoe gedraag ik mij in een restaurant (sociaal-emotionele aspect), koken, knutselen, muziek, spelen in de themahoek en filmpjes kijken over dit onderwerp.

Lego beroepen

Tijdens het begeleid spelen op dinsdagmiddag wordt er steeds door wisselende tweetallen onder andere gebouwd op de bouwtafel. Zie hier een prachtig restaurant met hun bouwers!

Mara en Sophie

In de themahoek was een echt restaurant ! ’s Morgens voor schooltijd en ’s middags na de lunch zijn er steeds twee leerlingen aan de beurt om daar te spelen. En twee was toch wel weinig ontdekten zij: je bent ober of serveerster en kok en/of klant te gelijk, dat is wel lastig. DUS: eenmaal werd de hele klas restaurant en mocht iedereen meespelen op vrijdagmiddag. Groot feest en vanzelfsprekend werd er steeds van rol gewisseld.

groep oranje

Ook op vrije momenten wordt er volop gespeeld rondom het thema, zoals u hier ziet.

groep oranje 2

Een kok verzorgt het diner. Het diner in groep oranje bestond in deze periode uit: week 1: champignonsoep als voorgerecht, week 2: pannenkoeken als hoofdgerecht en als afsluiting in week 3: Brusselse wafels met vers fruit en slagroom.

De leerlingen moesten uiteraard alles zelf wegen, snijden, roeren, bakken, klaarmaken EN opeten. Dit alles werd met veel inzet, concentratie en enthousiasme gedaan, zoals u op onderstaande foto’s kunt zien.

groep oranje 3 groep oranje 4 uien

groep oranje 5 melk groep oranje 6 meel

groep oranje 7 pannenkoeken groep oranje 8 beslag

De leerlingen van groep oranje en de groepsleiding hebben heerlijk gegeten tijdens dit project! EN heel veel geleerd over het werken in een restaurant.

Boterbloemweg 21B
2403 TR Alphen aan den Rijn
T 0172 - 474 026
prisma@scopescholen.nlSCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders