agenda
 • 18 dec 2019

  Kerstviering

 • 20 dec 2019

  Kerstvakantie om 12.15 uur

 • 03 jan 2020

  Einde kerstvakantie

 • 24 jan 2020

  Studiedag
groep geel

Heeft u een vraag of opmerking, dan kunt u mailen:

geel.geel@gmail.com

Het nijlpaard en de krokodil

Op maandag 21 maart kwam er een verteller bij ons op school. Hij heeft speciaal voor groep geel en blauw een verhaal verteld. Hij had instrumenten uit Afrika meegenomen  en  gebruikte deze bij het vertellen van het verhaal.

Het verhaal ging over een nijlpaard die uit de vijver werd weggejaagd door een krokodil. De krokodil was bang dat het nijlpaard alle visjes op ging eten en dat de krokodil geen visjes meer in zijn vijver zou hebben. Maar het nijlpaard lustte helemaal geen visjes. Het nijlpaard moest van de krokodil de berg op, want daar woonde Simba de leeuw. Hij moest aan Simba de leeuw uitleggen waarom hij geen visjes lustte. Alle baviaantjes in de zaal moesten helpen om het dikke nijlpaard omhoog te krijgen. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en kwam de krokodil erachter dat het nijlpaard echt niet al zijn visjes op zou eten.

voorstelling krokodil 1 voorstelling krokodil 2

 

 

 

 

Op zoek naar Kabouter Wiedewijde

foto 1 (2)Na een aantal weken gewerkt te hebben over het thema de sloot gingen we het thema afsluiten met een uitje naar Nieuwkoop. Daar werd voor ons een echte kabouterspeurtocht georganiseerd. We gingen met de boot naar een eiland.

Op dat eiland woonde kabouter Wiedewijde.
Kabouter Wiedewijde ging ons van alles over natuur leren door middel van opdrachten en spelletjes. Toen we met de boot aankwamen kregen we allemaal een mooie rode kaboutermuts en een knapzak waar spulletjes in zaten die we nodig hadden met de speurtocht.

20150924_110236

We begonnen de speurtocht met een gezamenlijk spel; ‘ kabouter mag ik overlopen’ en toen we alle dieren hadden nagedaan hebben we de klas in drie groepen verdeeld. Daar gingen we; op de paadjes volgden we de weg van het kabouterspoor en bij elk cijfer dat we tegenkwamen hoorde een opdracht.
We hebben van alles gedaan; schutkleuren gezocht, bladeren en takjes verzameld en met onze laarzen in de modder gestampt.

Helaas hebben we kabouter Wiedewijde niet gevonden maar sommige kinderen hebben hem wel gehoord!

foto 1 (1)

Boterbloemweg 21B
2403 TR Alphen aan den Rijn
T 0172 - 474 026
prisma@scopescholen.nlSCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders