agenda

Er zijn geen naderende evenementen.
groep blauw

Groep Blauw is een onderbouw groep.
 
Wij worden ook wel als instroomgroep beschreven, maar omdat we kijken naar de behoefte van het kind, wil het niet altijd zeggen dat nieuwe jonge leerlingen in groep Blauw worden geplaatst.
 
In groep Blauw maken we vooral gebruik van het bewegend leren. We zien dat leerlingen veel meer leren door te doen. Na een actieve les of na het buitenspelen moeten de leerlingen hun prikkels weer kunnen verwerken. Hiervoor lassen wij ontspanmomenten (sensorische oefeningen) in gedurende de dag. Met een klassiek muziekje aan, gaan wij langs de leerlingen met pittenzakjes, hand/voetmassage, balletjes, om alle prikkels weer even een plekje te geven. Dit duurt vaak slechts maar 5 minuten, maar daarna kunnen de leerlingen de stof weer beter tot zich nemen.
 
Het spelen is ook een belangrijke pijler binnen onze groep. Met spelen leren de leerlingen hun fantasie te vergroten, verschillende spelhandelingen, uitbreiden van woordenschat en sociale aspecten. We kijken naar wat leerlingen nodig hebben, mocht het zo zijn dat ze sprongen maken, springen wij met deze sprongen mee.

Heeft u een vraag of opmerking, mail dan naar ons algemene adres t.a.v. groep blauw. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boterbloemweg 21B
2403 TR Alphen aan den Rijn
T 0172 - 474 026
prisma@scopescholen.nlSCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders