agenda
  • 21 oktober 2019

    Herfstvakantie
groep blauw

Heeft u een vraag of opmerking, dan kunt u mailen:

blauw.blauw@gmail.com

En toen kwam december… een gezellige tijd met het feest van Sinterklaas en de rustige en knusse kerstperiode. En wat een sfeer: toen we de kerstboom aan het optuigen waren begon het te sneeuwen!!

Groep blauw is dit schooljaar (2017-2018) weer druk aan de slag gegaan met leren d.m.v. ‘ervaren’ en belevingsgericht onderwijs. Zo maken we veel gebruik van onze zintuigen als voelen, proeven, zien en horen. Snijden, schillen en rijgen van fruit, in de plassen stampen met laarzen aan en vormen,  letters en cijfers maken in een bakje scheerschuim. We zijn ook naar een theatervoorstelling geweest waarin een witte wereld steeds een beetje meer kleur krijgt.

We zijn op schoolreis geweest!!

Afgelopen donderdag, 23 juni, is groep Blauw op schoolreis geweest naar landgoed Ursula. We hebben daar een taart gemaakt voor de geiten, cakejes versierd, pannenkoeken gegeten en we zijn naar de gymzaal en het springkussen geweest. Het was één groot feest! We willen de werknemers van de theetuin en Vincent van Koert van de beweging, enorm bedanken!

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Het nijlpaard en de krokodil

Op maandag 21 maart kwam er een verteller bij ons op school. Hij heeft speciaal voor groep geel en blauw een verhaal verteld. Hij had instrumenten uit Afrika meegenomen  en  gebruikte deze bij het vertellen van het verhaal.

Het verhaal ging over een nijlpaard die uit de vijver werd weggejaagd door een krokodil. De krokodil was bang dat het nijlpaard alle visjes op ging eten en dat de krokodil geen visjes meer in zijn vijver zou hebben. Maar het nijlpaard lustte helemaal geen visjes. Het nijlpaard moest van de krokodil de berg op, want daar woonde Simba de leeuw. Hij moest aan Simba de leeuw uitleggen waarom hij geen visjes lustte. Alle baviaantjes in de zaal moesten helpen om het dikke nijlpaard omhoog te krijgen. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en kwam de krokodil erachter dat het nijlpaard echt niet al zijn visjes op zou eten.

voorstelling krokodil 1 voorstelling krokodil 2

 

 

De Sint kwam bij ons in de klas!

Vrijdagochtend om kwart voor 9 kwam de Sint met zijn twee Pieten onze school binnen. De kinderen van groep Blauw konden hem meteen verwelkomen en dat deden ze dan ook enthousiast. Doordat de piet een beetje in de knoop zat ( welke kleur moet ik nou zijn??), gingen ze eerst de knopenroute volgen door de school. Daarna kwamen ze in groep Blauw. We hebben een bingo gedaan met de Sint en daarna mocht iedereen bij Sinterklaas komen. Toen Sinterklaas weer verder ging, mochten de kinderpietjes de cadeautjes uitdelen en uitpakken. Het was een ontspannen en gezellig Sintfeest.

Sint 2015 4   Sint 2015 2 Sint 2015 1 Sint 2015 3 Sint 2015 5

 

We hebben een fiets gekregen van stichting aan boord en de kinderen van groep Blauw zijn erg blij met deze ‘skelter fiets’

Skelterfiets groep Blauw

Boterbloemweg 21B
2403 TR Alphen aan den Rijn
T 0172 - 474 026
prisma@scopescholen.nlSCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders